Tid för vårrustning

Hej och Glad Påsk!

Nu har vårrustningen satt igång och de närmast kommande helgerna kommer att vara öronmärkta till att göra Wenonah redo för sjösättning.

Större delen av familjen Gärdek har varit inblandade i att bygga ställning runt båten samt påbörja slipningen. Det passade bra att påbörja arbetet när alla var samlade i samband med påskfirandet.

Som med alla träbåtar är vårrustningen ett omfattande projekt med slipning, fernissa och målning i flera omgångar. I år ska vi som alltid slipa och fernissa överbyggnad, sittbrunn och master. Interiört kommer vi inte att fernissa och måla då detta gjordes i fjol. Även de vitmålade friborden slipas och målas och sist men inte minst ska hon bottenmålas. Planen är att dokumentera delar av arbetet och nedan har ni tre bilder från den gångna helgen.

Vi hörs snart igen, då förhoppningsvis med fler bilder och mer detaljer.

/Susanna

 

Plank för båtställning

Långa plank behövs vid bygget av ställningen som ska gå runtom Wenonah. Första steget av många för att få Wenonah klar för en ny säsong. Här ser vi pappa Torbjörn med yngsta sönerna Oskar och Arvid.

Att slipa överbyggnaden är en del i vårrustningen av Wenonah

Den yngre generationen Gärdekare slipar överbyggnaden. Den snillrika täckningen består av järnrör som är sammanlänkade och specialanpassade för Wenonah och där masthålen kommer väl till pass för att hålla upp ställningen som presenningen vilar på.

motor och motorrum volvo penta

Motorn ska ses över och kontrolleras! Motorn kommer man enkelt åt ifrån sittbrunnen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.